No menu items!

Janë shfaqur video rrëqethëse nga Meka, njerëzit në +52 bien pa ndjenja, trupat po ngarkohen në kamionë

Numri i të vdekurve në Haxhin e këtij viti ka kaluar 1000, dhe më shumë se gjysma ishin pelegrinët e paregjistruar që bënë pelegrinazhin në një vapë ekstreme në Arabinë Saudite.

Haxhi, koha e të cilit përcaktohet nga kalendari hënor islamik, po zhvillohet këtë vit gjatë verës së nxehtë saudite.

Turma të mëdha u formuan në zonën e Mekës pasi rreth 1.8 milionë myslimanë u mblodhën për këtë ngjarje.

Në rrjetet sociale janë shfaqur foto dhe video të pelegrinëve të sëmurë dhe disa që i janë nënshtruar të nxehtit ekstrem.

Në një video tronditëse të shpërndarë në rrjetet sociale, shihet një makinë që mban shumë kufoma të mbuluara për t’u varrosur.

https://twitter.com/AFP?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1803742086375612844%7Ctwgr%5Eb401c19d1300491073af5033dfd6139a2eb0130d%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazetaexpress.com%2Fjane-shfaqur-video-rreqethese-nga-meka-njerezit-ne-52-bien-pa-ndjenja-trupat-po-ngarkohen-ne-kamione%2F

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU