No menu items!

A e dini se si t’i mbani private të gjitha aplikacionet tuaja?

A keni folur ndonjëherë me një mik për një produkt të caktuar, vetëm për të parë një reklamë për të njëjtin produkt në aplikacionet e rrjeteve sociale disa orë më vonë? Ju nuk jeni i vetmi.

Studio BDG dhe OnePoll kryen një anketë midis 1000 anëtarëve të gjeneratës Zoomer (të emëruar sipas Gjeneratës Z, domethënë atyre të lindur nga mesi i viteve ’90 dhe fillimi i viteve 2010) në SHBA për të parë se si merren me çështjet e privatësisë dhe sigurinë e telefonave të tyre. Ata zbuluan se 69 përqind e të anketuarve mendojnë se bisedat e tyre private ose personale po përgjohen në pajisjet e tyre.

Kudo që të ktheheni, duket sikur po ekspozoni vazhdimisht të dhënat tuaja. Për fat të mirë, ka disa mënyra për të mbajtur informacionin tuaj të sigurt ndërsa shijoni internetin celular.

Së pari, nëse mendimi i dikujt që dëgjon bisedat tuaja ju shqetëson, rregulloni aksesin e kamerës dhe mikrofonit në cilësimet e telefonit tuaj.

Dëshironi një këshillë tjetër? Shikoni Menaxherin e Lejeve i cili ju lejon të shihni se cilat aplikacione mund të kenë qasje në të dhënat tuaja. Ju gjithashtu mund të përditësoni lehtësisht cilësimet tuaja për të pasur kontroll transparent mbi atë që ndahet në aplikacionet tuaja.

Dhe së fundi, përditësoni rregullisht fjalëkalimet tuaja dhe mos përdorni informacione personale. Pothuajse gjysma e të anketuarve thanë se përdorin detaje nga jeta e tyre personale (si data e lindjes) në fjalëkalimet e tyre.

Edhe më keq, 40 për qind pretendojnë se përdorin të njëjtin fjalëkalim për llogari të ndryshme. Me pak fjalë, mos e bëni.

Nëse mendoni se është koha për të rimarrë kontrollin e të dhënave dhe sigurisë, ju jeni me fat. Me Panelin e Sigurisë dhe Privatësisë së Samsung , ju zgjidhni se kush dhe kur ka qasje në të dhënat tuaja.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU