No menu items!

Dëshmorja e lirisë Mukadezja, në ballë të protestave në Kaçanik, maj 1998

Protesta kundër dhunës serbe në Kaçanik, në maj 1998. Vashave u printe heroina Mukadezja (Muhaxheri) – Mukja – kur brohoritej Komandanti Adem Jashari, UÇK-ja.

Ushtarja e UÇK-së, Mukadezja bie te Rakoci në Kaçanik, më 9 prill 1999.

Heroina ishte njëra prej organizatoreve të rralla që tuboi qindra mijëra njerëz në Kaçanik në mbrojte të Republikës.

Ajo ishte nëna e 4 fëmijëve; Ilirikës, Donikës, Albanës dhe Albanit dhe bashkëshortja e gazetarit, Agim Muhaxheri.

Kujtojmë se presidentja,  Atifete Jahjaga, e kishte dekoruar me urdhrin “Heroinë e Kosovës” dëshmoren Lika-Muhaxheri.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU