No menu items!

“Dy politikanë malazez u vunë në dispozicion të ushtrisë serbe në sulmin terrorist në veri”

Partia Demokratike e Socialistëve në Mal të Zi u ka bërë thirrje autoriteteve të demokratëve dhe Malit të Zi të bashkuar që të përcaktojnë veprimet e zyrtarëve të tyre, duke pasur parasysh faktin se në radhët e tyre kanë luftënxitës të rangut të lartë, të cilët nuk hezitojnë të shprehin publikisht pikëpamjet e tyre shoviniste.

Kandidati i Malit të Zi Demokratik në zgjedhjet e pafundme lokale në Shavnik, Millenko Bozhoviq dhe kandidati për këshilltar i Malit të Zi të Bashkuar, Mrkoje Llukovac, u vunë, siç thonë ata, në dispozicion të “ushtrisë serbe” në “mbrojtjen e Kosovës” përmes rrjeteve sociale.

Këtë e theksoi Komiteti Komunal i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) në Shavnik, duke vlerësuar se të lartpërmendurit kanë treguar se janë përhapës të konfliktit, të cilët bëjnë thirrje për trazira në shtetin fqinj dhe janë të gatshëm të marrin pjesë në to, shkruan pobjeda.

“Kërkojmë nga autoritetet e Malit të Zi Demokratik dhe Malit të Zi të Bashkuar që të përcaktohen sipas kësaj procedure të Bozhoviqit dhe Llukovcit dhe faktit se në radhët e tyre kanë luftënxitës të rangut të lartë, të cilët nuk hezitojnë t’i shprehin publikisht pikëpamjet e tyre shoviniste”, thanë ata.

Ata kujtuan se “kjo lloj sjellje skandaloze vjen nga zyrtarë të atyre partive që pretendojnë se janë pjesë e qeverisë evropiane”.

“Sigurisht, thirrja për konflikt të armatosur në një vend fqinj dhe nxitja e hapur e luftës është e kundërta e vlerave evropiane dhe përfaqëson nacionalizmin dhe shovinizmin më të keq”, ka thënë DPS.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU