No menu items!

Zhurma e pashpjegueshme në vesh mund të jetë sinjal i diçkaje të rrezikshme, çfarë duhet të dini

Tringëllima në veshët, e cila ndonjëherë përshkruhet si një zhurmë e vazhdueshme ose gumëzhimë në vesh, është një çrregullim i përhapur që prek njerëzit në të gjithë botën.

Tringëllima në veshët mund të zvogëlojë ndjeshëm cilësinë e jetës së disa njerëzve. Një sërë gjërash, duke përfshirë ekspozimin ndaj zhurmave të larta, humbjen e dëgjimit të lidhur me moshën, bllokimin e dyllit të veshit, barnat specifike dhe çrregullimet themelore mjekësore duke përfshirë hipertensionin, diabetin ose sëmundjen e nyjeve të nofullës (TMJ), mund të rezultojnë në tringëllimë në veshët.

Simptomat e tringëllimës në veshët

-Vështirësi në përqendrim

-Çrregullime të gjumit

-Shqetësim emocional

-Ankthi

-Depresioni

-Tërheqja sociale

Mjetet juridike në shtëpi për të trajtuar tringëllimë në veshët

Ndërsa nuk ka një kurë fikse të njohur për tringëllimën në veshët, ka një sërë teknikash trajtimi që mund t’i ndihmojnë njerëzit të pakësojnë efektet e tij. Veprimet thelbësore përfshijnë shmangien e ekspozimit ndaj zhurmës së lartë, përdorimin e mbrojtjes së veshit në mjedise me zhurmë dhe kontrollin e niveleve të stresit.

Është e rëndësishme të mbani mend se çdo person do t’i përgjigjet këtyre trajtimeve ndryshe. Këtu janë disa kura të njohura shtëpiake që njerëzit kanë përdorur:

Dëgjoni diçka qetësuese

Tingujt e ziles ose gumëzhimës së tringëllimës në veshët mund të mbulohen përkohësisht nga tinguj relaksues, si tinguj natyralë, muzikë e butë ose një ventilator.

Menaxhoni stresin tuaj

Gjetja e teknikave për të kontrolluar stresin mund të jetë e dobishme sepse mund të përkeqësojë simptomat e tringëllimës në veshët. Ai që vuan nga kjo gjendje duhet të bëjë rregullisht joga, meditim, ushtrime të frymëmarrjes së thellë ose aktivitete qetësuese që mund të ndihmojnë në uljen e tensionit dhe të ndihmojnë në luftimin e tringëllimës në veshët.

Shmangni shkaktarët

Simptomat e tringëllimës në veshët mund të reduktohen duke njohur dhe shmangur shkaktarët, si ekspozimi ndaj zhurmave të larta ose ushqimeve të veçanta (si kafeja ose alkooli), që përkeqësojnë gjendjen.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU