No menu items!

Për më pak se dy orë mbyllet ankandi për targën “ZH 50”

Ankandi për targat “ZH 50” zgjat vetëm deri në orën 19.00 dhe fiton oferta më e lartë. Është hera e parë që një targë dyshifrore del në ankand nga Zyra e Trafikut Rrugor të Kantonit të Cyrihut.

Deri më tani oferta më e lartë është 81,000 franga, që nuk është shumë kur merren parasysh çmimet e larta për të cilat zakonisht dalin në ankand targa të tilla: “ZH 100” solli 226,000 franga nëntorin e kaluar.

Rekordi zviceran është pak më lart se 233,000 franga, i cili u pagua në vitin 2018 për numrin Zug “ZG 10”, përcjell albinfo.ch.

Por, me targën e lartpërmendur gjërat shkuan vërtet pa probleme në orët e fundit të ankandit dhe të interesuarit i kalonin njëri-tjetrit çdo minutë, siç raportonte në atë kohë Blick. Pra, nuk përjashtohet mundësia që gjërat në fund të fundit të shkojnë në gaz – dhe që edhe çmimi rekord në Zug të tejkalohet.

“Si rregull, në fazën përfundimtare të ankandeve të tilla ka një dinamikë me oferta në rritje. Por, nuk ka vlera empirike mbi të cilat mund të mbështetesh, sepse targat gjithmonë takohen me interesa shumë të ndryshme”, thotë Peter Hotz, zëdhënës i mediave për Zyrën e Trafikut Rrugor të Cyrihut.

Një arsye pse ankandi mund të lëkundet mund të jetë një ndryshim në termat dhe kushtet e përgjithshme të raportuara nga “Tages-Anzeiger”. Për shkak se ofertuesit bënë oferta për të cilat ata nuk mund të garantonin, kantoni prezantoi rregullin që një depozitë prej 1000 CHF duhet të bëhet me Twint, kartë krediti ose debiti për ofertat prej 30,000 CHF ose më shumë. Kjo paguhet nëse jeni më shumë se oferta. Këtë herë duhet të ketë shumë më pak oferta false, përcjell albinfo.ch.

Në orën 7 pasdite do të vendoset se me çfarë çmimi do t’i jepet targa një pronari të ri.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU