No menu items!

Studimet e tregojnë: Marrja e lartë e kripës lidhet me kancerin e stomakut

Disa prova tregojnë se rritja e marrjes së kripës mund të lidhet me një rrezik të shtuar të kancerit të stomakut.

Kjo mund të jetë për shkak se rrit rritjen e Helicobacter pylori , një lloj bakteri që lidhet me një rrezik më të lartë të kancerit të stomakut.

Një studim i bërë së fundmi shqyrtoi mbi 1000 pjesëmarrës dhe tregoi se një konsum më i lartë i kripës lidhej me një rrezik më të lartë të kancerit të stomakut.

Një tjetër përmbledhje e madhe me 268,718 pjesëmarrës zbuloi se ata me konsum të lartë të kripës kishin një rrezik 68% më të lartë të kancerit të stomakut sesa ata me një konsum të ulët të kripës.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto studime tregojnë vetëm një lidhje midis kancerit të stomakut dhe marrjes së lartë të kripës. Nevojiten më shumë kërkime për të përcaktuar nëse një dietë me shumë kripë kontribuon në zhvillimin e saj.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU