No menu items!

Volvo po tërheq mbi 100 mijë vetura

Arsyeja për këtë është një problem i mundshëm me softuerin në modulin e kontrollit të frenave, siç shpjegohet nga zëdhënësi i prodhuesit suedez.

Disa versione të XC40, C40, S60, V60, V60 Cross Country, XC60, S90, S90L, V90, V90 Cross Country dhe XC90 kërkojnë shërbim urgjence.

Shumica e veturave të prekura nga ky problem janë të vitit 2022 (viti i modelit 2023), thuhet në deklaratë.

Në raste të rralla, një problem me softuerin mund të shkaktojë humbjen e funksionit të ndihmës elektronike të frenimit gjatë drejtimit.

Sipas prodhuesit, edhe atëherë mund të frenoni.

Pronarët e automjeteve të prekura duhet të shkojnë në një qendër shërbimi të autorizuar sapo të marrin letrën e tërheqjes. Kostot e shërbimit përballohen nga prodhuesi. /Telegrafi/

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU