No menu items!

Shefi i famshëm i kuzhinës tregon ushqimin që nuk duhet të porosisni kurrë në një restorant

Gordon Ramsey ju paralajmëron: merrni çfarë të doni në një restorant, por ju lutem, mos guxoni të porosisni këtë gjë. Çfarë është kjo? Shefi i famshëm i kuzhinës ka bërë një karrierë të gjatë duke hetuar restorantet që dështojnë, duke zbuluar të gjitha sekretet dhe të metat e tyre. Në atë kohë ai kishte parë pothuajse çdo pjatë nën diell, nga bouillabaisse te blancmange dhe quiche te quinoa. Ai gjithashtu ka shpenzuar shumë kohë duke vënë në praktikë disa nga gatimet më të çuditshme të pjatave të njohura, megjithëse disa nga krijimet e tij janë kritikuar edhe për pamjen e tyre.

Megjithatë, për fat të mirë, ai e di shumë mirë atë që mund të merrni nga pothuajse çdo restorant, por që duhet ta shmangni me çdo kusht. Nuk po flasim për makthet e kuzhinës si p.sh. kur një koloni minjsh infekton qilarin ose perimet që janë më shumë myk sesa ushqimi, kjo është diçka që ka shumë më tepër gjasa ta hasni në një restorant të rregullt.

Ramsay foli për Daily Mail për tre rregullat e tij të arta për të ngrënë në një restorant, duke u thënë klientëve se duhet të jenë të kujdesshëm ndaj çdo vendi që bën “komente të dyshimta” për cilësinë e ushqimit të tyre. Mbiemra si “i famshëm” ose “më i miri në vend” pa asnjë provë tjetër për t’i mbështetur ato i ndezën këmbanat e alarmit për kuzhinierin pasi gjithmonë e bënte të pyeste: “Kush e tha këtë? Kush e cilësoi të tillë atë?”

Shefi i kuzhinës kishte gjithashtu një truk të veçantë për të marrë shishet më të mira të verës me një çmim të volitshëm, duke thënë se duhet të kërkoni listën ‘bin end’ e cila përbëhet nga shishe me etiketa të gërvishtura ose vintage që nuk janë shitur mirë.

Ai sugjeroi të kërkoni një shishe të sugjeruar për jo më shumë se 30 euro, pasi mesa duket kjo mund të jetë një mënyrë sekrete për të sjellë një picë të mirë në tryezën tuaj pa kushtuar shumë në përgjithësi. Sidoqoftë, këshilla kryesore e Ramsay ishte për një pjatë që nuk duhet të zgjidhni kur kamerieri të vijë dhe t’ju kërkojë të bëni porosinë tuaj.

Nuk është hera e parë që Ramsay ka paralajmëruar mysafirët që të mos marrin specialitete në një restorant, pasi ai ka një mish viçi të veçantë me disa nga vendet e supave të ditës. Pra, ajo që po na thotë është t’i kushtojmë shumë vëmendje supës së ditës pasi shumë herë aty vendosin atë që ka mbetur nga dje.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU