No menu items!

Studim: Gratë e moshës mbi 70-vjeçare bëjnë më pak seks sesa burrat

Një studim i ri ka gjetur se gratë që njihen si “straight” të moshës mbi 70-vjeçare bëjnë më pak seks sesa meshkujt, me vetëm 21 për qind që raportuan aktivitet seksual në tre javët e fundit.

Studiuesit morën në pyetje më shumë se 5 mijë njerëz të moshës mbi 18 vjeçare gjatë shpërthimit të sëmundjes s ë njohur si lija e majmunëve.

Ata zbuluan se shumica dërrmuese e njerëzve kishin zero ose një partner seksual në tre javët e mëparshme, ku zero rritej ndjeshëm me rritjes e moshës.

Rreth 65 për qind e grave heteroseksuale raportuan se kishin një partner në tre javët e fundit vazhdimisht derisa arritën moshën 50 vjeçare, pas së cilës pati një rritje të madhe në raportimin e mungesës së partnerëve.

Gati katër nga pesë gra të moshës 70-vjeçare e lartë që u identifikuan si heteroseksuale raportuan se nuk kishin partnerë në tre javët e fundit, në krahasim me atë se vetëm gjysma e meshkujve të së njëjtës moshë thanë se nuk kishin partnere, me 17 për qind të tyre që raportuan më shumë se një partnere në tre javët e fundit.

Hulumtuesi Julii Brainard, tha se studimet kanë gjetur se të rinjtë bëjnë më shumë seks, shkruan Telegraph.

“Para këtij studimi, shumë të tillë rreth sëmundjeve seksualisht të transmetueshme supozonin se të gjithë mbi një moshë të caktuar, le të themi 40 ose 65-vjeçare, pushuan së qeni seksualisht aktiv, ose të paktën ndaluan së paturit partnerë të shumtë. Ose mund të supozohet se të rinjtë bëjnë më shumë seks. Por përgjigja është më e nuancuar dhe pjesërisht varet nga seksualiteti i njerëzve”, u shpreh ai.

Studiuesit morën në pyetje 5 mijë e 164 britanikë përmes mediave sociale dhe një aplikacioni të takimeve me homoseksualët.

Gratë që bëjnë seks me gra dhe lloje të tjera partneriteti nuk u hetuan sepse vetëm një numër i vogël iu përgjigj anketës.

Rreth 65 për qind e grave heteroseksuale raportuan se kishin një partner në tre javët e fundit vazhdimisht deri në moshën 50-vjeçare, pas së cilës pati një rritje të madhe në raportimin e mungesës së partnerëve.

Megjithatë, 42 për qind e meshkujve homoseksualë kishin të paktën dy partnerë meshkuj së fundmi.

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU