No menu items!

Është miratuar një trajtim i ri për një lloj kanceri të fshikëzës

Pacientët që kanë kancer të fshikëzës dhe që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve të mëparshme janë kandidatë për trajtimin e sapomiratuar

Një trajtim i ri për një lloj kanceri të fshikëzës urinare u miratua muajin e kaluar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA).

Ilaçi, i cili do të shitet me emrin e markës Anktiva dhe që është quajtur imunoterapia e gjeneratës së ardhshme, është menduar për disa pacientë që vuajnë nga disa lloje të kancerit të fshikëzës jo-invazive muskulore, thuhet në njoftimin e FDA, përcjell Telegrafi.

Trajtimi i ri aktivizon imunitetin afatgjatë.

Terapia e kancerit të fshikëzës funksionon duke aktivizuar llojet e qelizave të bardha të gjakut që luftojnë sëmundjet, të quajtura qeliza vrasëse natyrore (NK) dhe qelizat T për të krijuar imunitet afatgjatë në trup.

Ilaçi tani është duke u zhvilluar nga kompania ImmunityBio e Culver City, dhe para kësaj ilaçi është formuluar nga kompania biofarmaceutike Altor BioScience e Miramar nga Florida.

Miratimi i ilaçit të ri nga FDA u bazua në rezultatet e një prove klinike të udhëhequr nga Dr. Karim Chamie, profesor i urologjisë në Shkollën e Mjekësisë David Geffen në Universitetin e Kalifornisë. Një deklaratë nga Universiteti i Kalifornisë thotë se trajtimi i ri ofron “një alternativë bindëse për pacientët që kanë ezauruar opsionet e trajtimit konvencional”.

Trajtimi Anktiva është i destinuar për pacientët me kancer të fshikëzës urinare të cilët nuk i janë përgjigjur trajtimeve të mëparshme, vlerëson FDA. Ai shpërndahet përmes një kateteri dhe inkurajon sistemin imunitar të pacientit “të kryejë një sulm të synuar mbi qelizat e kancerit”, shpjegoi profesori Chamie.

Sipas tij, trajtimi mund të kursejë disa pacientë nga procedurat invazive, si operacioni për heqjen e gjithë ose një pjesë të fshikëzës.

Shumica e diagnozave të reja të kancerit të fshikëzës janë jo-invazive të muskujve, që do të thotë se tumori është në indin që rreshton sipërfaqen e brendshme të fshikëzës dhe nuk është përhapur në murin e fshikëzës, sipas një deklarate të Universitetit të Kalifornisë.

Pacientët me këtë lloj kanceri zakonisht i nënshtrohen operacionit dhe imunoterapisë me bazë bakteriale, e cila vendoset direkt në fshikëz. Megjithatë, edhe me këtë trajtim, kanceri mund të kthehet dhe shumë pacientë nuk i përgjigjen mirë trajtimit të mëtejshëm, duke i lënë disa pacientë me mundësi të kufizuara. /Telegrafi/

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU