No menu items!

Si të postoni një GIF në Threads në dy mënyra të thjeshta

Aplikacioni Threads i Instagram-it po bëhet me shpejtësi një alternativë legjitime në Twitter, dhe ndërsa aplikacioni nuk ofron ende një mënyrë për të postuar GIF, ka një zgjidhje. Twitter ka një opsion të dedikuar që i lejon përdoruesit të kërkojnë për GIF në bibliotekën e aplikacionit dhe t’i postojnë ato brenda tweet-eve.

Edhe Instagram së fundmi prezantoi mundësinë për të shtuar GIF në komente. Duke pasur parasysh që Threads është një platformë e re, asaj i mungojnë disa veçori kryesore, duke përfshirë mbështetjen e postimeve të GIF-it.

Ndërsa postojnë në Threads, përdoruesit aktualisht kanë vetëm opsionin për të bashkëngjitur imazhe ose video. Megjithatë, pasi Threads nuk ka një buton të dedikuar GIF, përdoruesit prapëseprapë mund të shtojnë GIF në postimet e tyre duke përdorur tastierë të palëve të treta, raporton screenrant, transmeton

Një nga mënyrat më të lehta për të shtuar GIF është nëpërmjet Gboard. Aplikacioni ka një bibliotekë të gjerë me GIF dhe është në dispozicion si për Android ashtu edhe për iPhone. Për të përdorur Gboard për të shtuar një GIF, fillimisht shkarkoni aplikacionin nga Play Store ose App Store.

Pasi të shkarkohet, aktivizoni Gboard në telefon. Në iOS, hapni aplikacionin “Cilësimet”, kërkoni për Gboard, klikoni lehtë mbi “Boards” dhe aktivizoni butonat pranë “Gboard” dhe “Lejo qasjen e plotë”. Tani, kur përdoruesit e iPhone duan të postojnë një GIF në Threads, ata mund të kalojnë në Gboard duke prekur ikonën e globit në këndin e poshtëm të majtë të tastierës

Për të aktivizuar Gboard në Android, hapni Cilësimet, trokitni lehtë mbi “Sistemi”, më pas “Languages & Input”. Prekni “On-screen keyboard” dhe zgjidhni Gboard. Ashtu si në iPhone, edhe përdoruesit e Android mund të qasen tek Gboard duke prekur ikonën e tastierës në fund të tastierës aktuale dhe duke e zgjedhur atë.

Për të postuar një GIF te Threads nga Gboard në iPhone, klikoni lehtë mbi butonin emoji në tastierë dhe zgjidhni “GIF” nga opsionet në fund. Pastaj, kërkoni për një GIF duke përdorur shiritin e kërkimit në krye. Prekni GIF për ta kopjuar, më pas shtypni gjatë në fushën e tekstit Threads për ta bashkëngjitur dhe me kaq mjafton. Në Android kjo bëhet duke zgjedhur një GIF dhe duke klikuar mbi të do ta postoni atë në Thread.

Një tjetër aplikacion që është shumë i popullarizuar në mesin e përdoruesve për krijimin dhe shpërndarjen e GIF-ave është Giphy. Është në dispozicion si në Play Store ashtu edhe në App Store. Aktivizoni tastierën Giphy dhe zgjidhni atë në iPhone ose Android duke përdorur të njëjtën metodë të përshkruar më sipër.

Shtoni GIF-in në Threads dhe postojeni. Ndërsa Threads pritet të prezantojë përfundimisht veçorinë për mbështetjen e GIF, si Giphy ashtu edhe Gboard janë zgjidhje të përshtatshme që ofrojnë një përzgjedhje të shkëlqyer të GIF-ëve.

Ndryshe, portalin Telegrafi mund ta ndiqni edhe përmes aplikacioni të ri ‘Threads’ – për momentin përmes dy profileve zyrtare, Telegrafi.com, si dhe Telegrafi Sport. /

Të fundit

LEXONI GJITHASHTU